Cikkek

Rezveratrol megállítja a diabeteszes látásromlást, sőt, javítja azt. Diebeteszes egereken vizsgálták a rezveratrolnak az egerek látására gyakorolt hatását. Azt találták, hogy a rezveratrol meggátolta az állatok retináján a diabeteszre jellemző szabálytalan érhálózat kialakulását, igy javitva azok latását.

Megegyzés: az eredmény összhangban van azzal, hogy humán klinikai vizsgálatokban azt találták (lásd Klinikai vizsgálatok Argina rezveratrollal), hogy a rezveratrol javítja 2-es diabeteszben az inzulin-érzékenységet, azaz a betegek állapotát.

Szakirodalom: Amer. J. Pathol. 177:481, 2010.

Rezveratrol csökkenti az oxidatív stresszt. Izolált humán vörösvértesteken olasz kutatók kimutatták, hogy a rezveratrol csökkenti az oxigén szabadgyökök mennyiségét. A rezveratrol ezen hatása - a kutatók véleménye szerint - egy antioxidáns rendszer rezveratrol-indukálta aktiválásának tudható be.

Szakirodalom: Galtieri és mtsai. - J. Biol. Chem. 2010 Jun. 11.

Rezveratrol mint fogyasztószer? Azok közül, akik a rezveratrol tartalmú készítményeinket szedték, sokan jelezték felénk, hogy “zsírpárnáik” tapasztalhatóan zsugorodtak. Nos, egy új vizsgálatban, amely izolált humán zsírsejtek (adipociták) ún. érésének (zsírfelhalmozásának) mechanizmusát tanulmányozta, azt találták, hogy a rezveratrol csökkenti a zsírsejtek “korlátlan” zsírfelhalmozását. A német kutatók véleménye szerint ennek következménye lehet, hogy a rezveratrol javíthatja a Test Tömeg Indexet (testsúly per magasság).

Szakirodalom: Fischer-Posovszky és mtsai. - Amer. J. Clin. Nutr. 2010, 92(1):5-15.

Rezveratrol gátolja az osteoporózist. Svéd kutatók csontszövet sejteket vizsgálva azt találták, hogy rezveratrol gátolja ezen sejtek öregedéssel kapcsolatos kalcium vesztését. Kimutatták, hogy a háttérben a rezveratrol azon hatása áll, hogy hatékonyabbá teszi ezen sejtek oxigén szabadgyökök elleni védekezését.

Megjegyzés: nem kizárható, hogy a rezveratrol ezen hatása összefügg a rezveratrol gyulladásgátló hatásával.

Szakirodalom: Anderssom és Lindgren, Biochem. Biophys. Res. Commun. 2010. 401:356.

Rezveratrol serkenti az adiponectin szintéziset. Az adiponectin egy ún. fehérje hormon, amely a glukóz és zsírháztartás szabályozásában játszik szerepet. E hormon szintje csökken diabeteszben és elhízáskor. Megemelkedett szintje pedig arra készteti a szervezetet, hogy több zsírt égessen (ami fogyáshoz vezet, lásd még fent), sőt, javítja – egyenlőre egy ismeretlen mechanizmuson keresztül – az inzulin érzékenységet (aminek csökkenése a 2-es diabetesz oka).

Szakirodalom: Liu és mtsai. - J. Biol. Chem. 268:60, 2011.

SIRT1 és az arteriosclerosis. Néhány éve ismert, hogy a resveratrol aktiválja a SIRT1-es gént, amin keresztül érvényesül a resveratrol öregedést-gátló hatása. Azt is tudjuk, hogy a resveratrol számos jótékony hatással bír a szív- és érrendszerre. Kínai kutatók most egy nagyon fontos megfigyelést tettek, amely szerint a SIRT1 gén aktiválása (pl. resveratrollal) gátolja az erek falában található simaizom sejtek szaporodását, ami utóbbi az érelmeszesedés velejárója, ill. ami hozzájárul az erek szűküléséhez.

Megjegyzés: Valószínű tehát, hogy a resveratrol szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása (legalább) részben a resveratrol SIRT1 aktiváló hatásának tudható be.

Szakirodalom: Li émtsai. Circulation Res. 2011, 108:1180.

X
X
X
X

Klinikai vizsgálatok

Argina rezveratrollal.

Magyarországon az egyetlen, amelynek hatékonyságát HUMÁN KLINIKAI vizsgálatok igazolják!

X
X

Vizsgálati eredmények

Rezveratrol tartalmú készítményeink


Tovább a webshopba

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Kapcsolat


Argina Kft

Tel.: (06)30-519-2030
Fax: (06)27-363-222

Email: info@argina.hu

2151 Fót, Szt. Benedek Park 12-14.


Lásd a térképet

© Argina-NutraMed - 2014 e-Communication Kft